Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Äventyrarscout blir du när du är tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

I Sandvikens scoutkår planerar vi scoutledare varje termin ett nytt program med roliga aktiviteter. Aktiviteterna är anpassade efter åldersgruppen (12-15 år), årstiderna och följer scouternas målspår för äventyrarscouter. Det är viktigt att komma ihåg att alltid ha kläder med sig för utomhusaktiviteter.

Äventyrarscouterna träffas torsdagar mellan kl. 18.00-19.30.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses. Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Aktuellt terminsprogram:

Äldre terminsprogram:

Äventyrare terminsprogram hösten 2015
Äventyrare terminsprogram våren 2016
Äventyrare terminsprogram hösten 2016
Äventyrare terminsprogram hösten 2018
Äventyrare terminsprogram hösten 2019

Ledare på avdelningen Äventyrare