Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar. Utmanarscout blir du när du är 15 år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.

När du blir utmanare i Sandvikens scoutkår planerar du varje termin, tillsammans med din scoutledare, ett nytt program med roliga aktiviteter. Aktiviteterna är anpassade efter åldersgruppen (15-18 år), årstiderna och följer scouternas målspår för utmanarscouter.

Utmanarscouterna träffas torsdagar mellan 19.45-21.00.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree. Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Aktuellt terminsprogram:

Äldre terminsprogram:

Utmanare terminsprogram våren 2016
Utmanare terminsprogram hösten 2016
Utmanare terminsprogram hösten 2017
Utmanare terminsprogram våren 2018

Ledare på avdelningen Utmanare