Samtycke till publicering av foton/filmer

Sandvikens scoutkår vill gärna dokumentera och visa upp verksamheten på kårens webbplats. Ibland behövs bilder från verksamheten till informationsmaterial. Enligt Personuppgiftslagen (PuL) kan föreningar publicera bilder av sina medlemmar utan godkännande men Sandvikens scoutkår vill ha vårdnadstagares samtycke för att publicera bilder på barn och ungdomar under 16 år.

Ledare vid kåren behöver därför få veta om Du/Ni tillåter, alternativt inte tillåter, att fotografier och filmklipp tagna i samband med vår verksamhet publiceras på kårens webbplats eller i informationsmaterial om kåren.

Som förälder kan du här ladda ner och skriva ut blanketten som ni använder för att ge samtycke eller inte. Lämna ifylld och underskriven blankett till ert barns ledare.

Det här inlägget postades i Spårarna, Upptäckarna, Äventyrarna av Malin. Bokmärk permalänken.