Samtycke till publicering av foton/filmer

Sandvikens scoutkår vill gärna dokumentera och visa upp verksamheten på kårens webbplats. Ibland behövs bilder från verksamheten till informationsmaterial. Enligt Personuppgiftslagen (PuL) kan föreningar publicera bilder av sina medlemmar utan godkännande men Sandvikens scoutkår vill ha vårdnadstagares samtycke för att Läs mer »

Livet under ytan

Vatten är en viktigt resurs för liv på jorden. Så också för en stor mängd små kryp som lever i våra sjöar, bäckar och åar. Det är en fascinerande värld som är full av annorlunda och spännande djur. Veckans Målspår: Läs mer »

TamTam 2016

Söndagen den 17 april deltog scouter från Gästriklands scoutdistrikt i årets TamTam-tävling vid distriktets scoutstuga i Älvskär, Skutskär. Under 4 timmar har scouterna i Gästriklands scoutdistrikt kämpat om vandringspriserna TamTam-trummorna. De har fått testa samarbete, faktakunskap och många andra färdigheter Läs mer »

Träden på vintern

Träd är ett viktigt inslag i naturen. Träd ger oss syre, bidrar till ny jord, föda till stora och små varelser/organismer samt ger oss bränsle och papper. Att känna till några av de vanligaste träden är en del i det Läs mer »

Att knyta en knop

Knopar är en av de aktiviteter som lockar många unga till scouterna. Men det är inte alltid så lätt och det är många olika knopar du kan lära dig. Som spårare ska du lära dig fem knopar. Veckans Målspår: Problemlösning, Läs mer »

Vi möts igen!

Äntligen är vårterminen i Sandvikens scoutkår igång igen! Idag började spårarna sina möten med att välkomna nya scouter, öva på varandras namn och bygga snöfigurer. Veckans Målspår: Aktiv i gruppen och Fantasi och kreativt uttryck   Vi välkomnade två nya Läs mer »

Silveryxan 2015

Den 11 oktober gick Gästrike Scoutdistrikts anrika tävling Silveryxan av stapeln. Silveryxan genomfördes första gången på 1940-talet och engagerar omkring hundra scouter varje höst. Tävlingen genomförs i friluftsområdet Hemlingby, Gävle. I Silveryxan 2015 som genomfördes den 11 oktober, deltog nio Läs mer »

Samarbeta – både högt och lågt

I Scouterna är samarbete viktigt. Att i den lilla patrullen se vad varje medlem bidrar med och att tillsammans hitta lösningar på knepiga problem eller situationer stärker både den enskilde scouten och patrullen. Veckans Målspår: Aktiv i gruppen, Fysiska utmaningar Läs mer »

Tårtan!

Spårarna kände inte till barnprogrammet Tårtan från 70-talet. Men att baka tårta det kände de till, och vilka mästerverk de skapade en kväll i november! Veckans Målspår: Aktiv i gruppen och Fantasi och kreativt uttryck   Trots att höstterminen är Läs mer »

Konsten att göra eld

Att göra upp en eld eller att bara tända en tändsticka är något som många barn tycker är spännande. I Scouterna använder vi eld i många olika sammanhang och därför är det viktigt att scouterna lär sig vad som krävs Läs mer »