Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet, och som vuxen spelar du en viktig roll för att ge de yngre scouterna möjligheten till att uppleva nya saker och att växa i livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger och hajk
  3. Prova på nya saker

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan de berätta mer och ni kan komma överens om när det passar. Den avdelningsledare du ska kontakta beror på hur gammal du är. Klicka på rätt åldersgrupp så får du information om vem du ska kontakta;

Är du mellan 8-9 år?

Kontakta Malin Almstedt Jansson eller Pär Englund. Kontakt Spårare >>>